Cindy

Wat is je naam?
Cindy de Groot

Hoe oud je ben je?
21 jaar

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
Ik houd voornamelijk van sneakers met felle kleuren en gekke prints. Waarom ik dit zo tof vind? Als ik felgekleurde sneakers zie, word ik er meteen vrolijk van. Sommigen noemen mijn schoenen ook ‘happy shoes’ en dit heeft ook te maken met mijn persoonlijkheid. Ik ben namelijk bijna altijd vrolijk en positief en dat is terug te zien aan mijn sneakers.

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
Met mijn Van Doren authentic Vans.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
In 2013 vlak voor mijn grote reis naar Ierland.

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?
Ik 2013 ging ik voor zes maanden naar Ierland om hier stage te lopen, dit kon ik natuurlijk niet zonder een nieuw paartje sneakers. Daarom heb ik deze Vans aangeschaft. Ik heb een speciale band gekregen met deze Vans door het vele wandelen in Ierland. Altijd op m’n vansjes. Ik ben verdwaald geraakt op mijn Vans, ik ben door de modder (helaas) gelopen met mijn Vans, ik heb gewinkeld in Dublin op mijn Vans en ik heb in meerdere vliegtuigen gezeten met mijn Vans. Ik heb erg veel mooie momenten beleefd in Ierland en altijd als ik weer even naar deze schoenen kijk, dan denk ik weer even aan terug aan Ierland (ook al staat de amerikaase vlag op deze Vans, dat maakt niet uit!).

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
Nike Huarache en de Asics Gel Lyte 3. En ik ben eigenlijk al erg lang op zoek naar Vans met camouflageprint.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Mijn broer, Mathijs. Hij heeft totaal niks met sneakers en lacht mij meestal uit om mijn felgekleurde schoenen. Ik zou hem heel graag een keer willen zien met sneakers aan zijn voeten. En dan om te beginnen in één kleur anders kan hij het niet aan denk ik.

Wat was je eerste gedachte toen je werd benaderd voor Sneakers & Stories?
LEUK! Ik was meteen enthousiast.