Eliza

Wat is je naam?
Eliza Ammeraal

Hoe oud je ben je?
21 jaar oud

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
Sneakers is een way of life. Het is voor mij een manier om mijn eigen stijl te benadrukken. Het leuke aan sneakers vind ik de eindeloze stijlmogelijkheden. Er zijn zo veel verschillende exemplaren en merken, waardoor er voor iedereen wel een paar sneakers is die bij hem of haar past.

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
Het afgelopen half jaar zijn mijn Nike Roshe Run sneakers en ik heel close geworden, dat betekent niet dat het mijn favoriete sneakers zijn. Dat zijn mijn nieuwste paar: de Nike Air Force 1.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
Ik denk anderhalf à twee jaar geleden.

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?
Met deze sneakers heb ik een half jaar geleden mijn eerste stappen gemaakt in het krachthonk in de sportschool. In het begin allebei een beetje onzeker, maar inmiddels weten mijn Nike Roshe Run en ik blindelings de weg in de sportschool. Sterker nog, mijn sneakers en ik zijn er niet meer weg te slaan. Vier keer per week zorgen mijn Nike Roshe Run sneakers ervoor dat ik mijn balans houd tijdens het squaten, dat ik een stiekem sprongetje maak tijdens pull-ups en het planken net iets langer volhoud dan de vorige keer.

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
Filling Pieces zijn van harte welkom.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Alle mannen in de sportschool die op afgetrapte Nike Air Max of Adidas badslippers trainen.

Wat was je eerste gedachte toen je werd benaderd voor Sneakers & Stories?
Ik vind Sneakers & Stories een tof initiatief. Ik ben sowieso een voorstander van meer creativiteit in Friesland en als sneakerliefhebber vind ik Sneakers & Stories natuurlijk geweldig! Een mooi project om winkelleegstand op een creatieve manier op te lossen.