Hans

Wat is je naam?
Hans Tiggeler

Hoe oud je ben je?
29

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
Iedereen heeft zijn, haar eigen voorkeur, ikzelf laat mij vooral mee slepen door het runner model. Daarbij let ik altijd op de kleurstelling en de materialen die gebruikt worden, vooral bij samenwerkingen vindt ik het belangrijk. Van kleins af aan was ik al into gympies, vooral de kleuren vond ik belangrijk, sinds een aantal jaren ben ik me wat meer gaan verdiepen en zoek ik vaak wel de wat specialere modellen.

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
Er zijn een aantal runner modellen waar ik helemaal weg van ben, vooral de Asics Gel Lyte 3 en de Nike Air Max 1. Sportieve modellen en in veel kleurstellingen te krijgen. Ik heb echt een band met de Asics Gel Lyte III X Mita ‘Far East’, een samenwerking van Asics en Mita (Een Japanse sneaker winkel) waar ik uren online naar heb gezocht op de release dag. Stiekem heb ik een tweede favoriet, de Nike Air Max 1 Patch Pack die ik samen met mijn broer heb weten te bemachtigen. Op de release dag zijn we naar Amsterdam gegaan en hier hebben we dan ook een tijdje (in de kou) voor in de rij gestaan voor de winkel Patta, en met succes!

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
De Asics GT III X Mita in januari 2015 en Nike Air Max 1 Patch Pack in maart 2015

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?
In oktober 2014 ben ik met mijn familie naar Zuid-Korea geweest, een echte roots reis, waar ik veel heb gezien over de Zuid-Koreaanse cultuur. Japan heeft een grote rol gespeeld in de Koreaanse geschiedenis. Toen de Asics x Mita gereleasd werd, wist ik meteen, deze moet ik hebben. Ik zie het als een soort verlenging van de Zuid-Korea reis. Goede kleurstelling, mooie materialen en een echte Far East editie.

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
De Nike Air Max Independence Day Pack, alle drie de kleuren Rood, Blauw en Wit. Eigenlijk onmogelijk. Maar de Nike Air Max Liquid Gold en de Diadora N9000 x Kilates 24 staan ook hoog op mijn wishlist. En natuurlijk zijn er nog tientallen anderen.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Mijn broer, ik weet dat hij de Air Max 97 Silver Bullet super vet vindt. Ik vind ook dat hij die moet kopen als hij ze nog ergens kan vinden. En natuurlijk iedereen die na deze tentoonstelling nog meer sneakerliefhebber is geworden.