Jimmy

Wat is je naam?
Jimmy Kainama

Hoe oud je ben je?
31 jaar.

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
De diversiteit, de stijl, het gevoel van wéér een nieuw paar sneakers, en het feit dat het ‘type’ sneaker en merk per persoon zo enorm kan verschillen.

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
Jordan 6 Black/Infrared.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
November 2014.

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?
Ik wilde deze schoen altijd al hebben (dé schoen waar Jordan zijn allereerste NBA-titel mee in de wacht sleepte). In 2000 heb ik de release gemist omdat ik toen niet echt into sneakers was maar ik baalde wel toen ik er een paar dagen later achter kwam. In 2010 heb ik de release gemist door een ziekenhuisopname (weer balen). Maar in 2014 heb ik een paar kunnen aanschaffen (veel stress en slapeloze nachten).

Op de dag van de release had ik geen vrij van het werk en daarom ging ik extra vroeg van bed. Nike.com en sneakerbaas.nl geopend en aftellen maar. Het was zover, met trillende handjes vulde ik mijn digitale winkelmandje van Nike en Sneakerbaas. Sneakerbaas lag helaas meteen plat en bij Nike stond ik in de wachtrij (ik had het niet meer). Na F5 te hebben misbruikt lukte het uiteindelijk bij Sneakerbaas. Na 15  jaar eindelijk mijn paartje Jordan 6.

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
Jordan 4 UNDFTD.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Ikzelf natuurlijk! Nee, dan Jeremy. Hij moet nodig nieuwe sneakers kopen.

Wat was je eerste gedachte toen je werd benaderd voor Sneakers & Stories?
Leuk idee! Juist omdat je ook het verhaal achter de sneaker en de persoon zelf.