Klaas

Wat is je naam?
Klaas Wijnsma

Hoe oud je ben je?
32 jaar

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
Sneakers bieden (mits juist gebruikt) je een manier om jezelf te laten zien. Een uniek paar; een unieke colorway. De mogelijkheden om door middel van je sneakers jezelf te presenteren zijn eindeloos. Als je niet de hype volgt maar je gevoel is er altijd een paar dat naadloos bij jou past.

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
De Nike Air Max One Mid FB White is mijn eerste sneaker in jaren. Deze volledig leren sneakers zijn uniek door het volledige leren bovenwerk en de halfhoge opbouw ten opzichte van de normale “ones”.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
Dit paar heb ik gekocht in November 2014.

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?
Na vroeger door mijn werk bij Footlocker al een aardige collectie opgebouwd te hebben ben ik ca 7 jaar gestopt met sneakers (en dan met name Nike Air Max) te kopen. In de huidige fase van mijn leven wil ik mijn passies navolgen. Sneakers zijn daar 1 van. Mijn allereerst Nike Air Max heeft daarom wel een bijzonder sentiment. De Nike Air Max One Mid is het eerste paar wat ik weer gekocht heb in lange tijd en markeert daarom een nieuwe start van een oude passie.

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
Ik denk met weemoed terug aan mijn “oude” Suede – Mesh Nike Air Max One “white red” en mijn allereerste werkschoenen bij Foot Locker. De Nike Air Max One Leather “diamond”: volledig wit leren sneaker met een kleine nike swoosh in blauw metallic.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Iedereen die alleen kijkt naar wat anderen dragen. Kijk naar wat jezelf mooi vindt. Er zijn geen lelijke sneakers 🙂

Wat was je eerste gedachte toen je werd benaderd voor Sneakers & Stories?
Wat een goed initiatief. Sneaker culture is iets wat we mogen delen. Iedereen met een passie voor sneakers kan elkaar hierin vinden. Iedereen met een passie voor stories zal genieten van de identiteit die een schoen bezit.