Het idee

Ik zal mij eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Hans Tiggeler, student aan de NHL Hogeschool en studeer Communication Multimedia Design. Momenteel ben ik bezig met het ‘einde’ van mijn scriptie. Ik houd mij bezig met het onderwerp: “Experience Marketing als tool, om de leegstand terug te dringen en een winkelgebied weer aantrekkelijk te maken.” Naast het theoretische deel van mijn scriptie moet ik ook een praktijk voorbeeld geven.

Leegstand in binnensteden is momenteel een groot probleem door heel Nederland. Door middel van het inspelen op actualiteiten met de juiste doelgroep voor ogen, vaar je de problemen tegemoet en buig je ze om naar kansen. Want er is meer dan een pop-up store, executie verkoop of geitenwollensokken winkel. Men wil iets nieuws, iets uitdagends, interactief-s, beleving, maar ook iets wat dichtbij zijn/ haar eigen wereld staat (inspelen op actualiteiten en trends).

Sneakers zijn momenteel een grote hype, niet alleen onder de mannen, maar ook voor vrouwen is het een steeds groter fashion item. Van Nike tot New Balance en van Vans tot All-Stars, wie heeft er niet een paartje in de kast staan. Maar ook zitten er achter sneakers vaak mooie, spannende of opmerkelijke verborgen verhalen. Van roots-reis op je sneakers tot festival of wereldreis of juist dat ene exclusieve paartje die je al 5 jaar zocht of misschien wel je allereerste paar sneakers toen je zes jaar was en ze 20 jaar later weer vond als re-release.

Middels een expositie waar sneakers en verhalen samenkomen en beleving een grote rol speelt, wil ik de jongeren terug krijgen in het winkelcentrum Zaailand (het herontdekken). Maar ook aan ondernemers laat ik zien wat er mogelijk is met een lege winkelunit.

Al met al een zeer spannende uitdaging voor mij, en voor alle sneakerfreaks, sneaker en schoenen liefhebbers, ondernemers, studenten, eigenlijk iedereen, is het zeker de moeite waard om te komen kijken! vrijdag 12 juni, zaterdag 13 juni en zondag 14 juni.

Meld je ook aan op voor het evenement op facebook!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!