Mattijs

Wat is je naam?
Mattijs Tiggeler

Hoe oud je ben je?
32 jaar

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
Het tofste aan sneakers is dat dit soort schoenen zijn doorontwikkeld van functionele sportschoenen naar modieuze schoenen. Vaak krijgt een paar sneakers daardoor een thema mee waardoor ze gemaakt zijn van bijzondere materialen in bijzondere kleuren. Produceer ze in een gelimiteerde oplage en ik val er als een blok voor. Ja, ik ben een sucker for marketing.

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
Met mijn 24 Kilates x Reebok Classic Runners FCVK Pack.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
In de zomer van 2012 toen ik met Hans op vakantie was in Barcelona.

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?
In 2012 had ik mijn eerste echte stedentrip naar Barcelona. Ik had eerder de stad bezocht, maar dat was dan slechts een dagdeel. Als fan van sneakers had ik natuurlijk gehoord van 24 Kilates, een winkel die je kunt vergelijken met Patta in Amsterdam. Daar moest en zou ik natuurlijk naartoe. Ik wilde een paar Nikes kopen, maar die waren er niet meer. Ik raakte in gesprek met winkeleigenaar Pol. Het aanknopingspunt was mijn Patta cap.

Op een gegeven moment zei hij: “Dus je houdt wel van bijzondere sneakers? Dan heb ik nog wel wat voor je.” Pol dook zijn magazijn in en na een paar minuten kwam hij terug met de Reebok Classic Runner FCVK Pack. 24 Kilates had deze sneakers laten maken ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal in 2010. In totaal hebben ze er maar 60 paar van gemaakt. Het is helemaal speciaal paar geworden omdat Spanje in 2010 wereldkampioen werd. Als sneakerfan is het daarom erg leuk om in het bezit te zijn van zo’n bijzonder paar.

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
De Nike Air Max ’97 Silver Bulllet. Puur jeugdsentiment.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone. Het is een populaire burgemeester die het goed doet. Een paar sneakers zou ‘m goed staan.

Wat was je eerste gedachte toen je werd benaderd voor Sneakers & Stories?
“Ik wil mee doen! Maar… welk paar moet ik kiezen?!”