René

Wat is je naam?
René Aeilkema

Hoe oud ben je?
Ik ben 25 jaar oud.

Wat vind je zo tof aan sneakers?
Sneakers zijn tof, alleen ik ben zelf niet heel erg geïnteresseerd in het dragen van de nieuwste en vetste sneakers. Ik blijf altijd wel op de hoogte van nieuwe releases via Facebook-pagina’s van sneaker-giganten. Je ziet mij voornamelijk lopen in zwarte standaard All Stars Chuck Taylor Low en Vans Oldschool.

Met welk paar sneakers heb je echt een band?
Met mijn allereerste Nike Air Max 1 Euro Champ Pack 2007! Toen der tijd had ik nog geen eigen stijl gecreëerd en droeg ik kleding wat op dat moment helemaal in was. Iedereen had een paartje Nike Air Max 1’s, dus ik had dit paar gekocht.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
In 2007, acht jaar na dato!

Waarom heb je zo’n speciale band met dit paar?
Dit paar is mijn eerste paar Nike’s, ze lopen goddelijk en hebben een clean uiterlijk. Dit paar heeft menig feestje en wasmachinebeurten meegemaakt en waren helemaal af. Ik heb ze onlangs geverfd en ze zien er weer gloednieuw uit! Ik ga ze binnenkort maar inlijsten en een plekje geven in mijn appartementje.

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
Er staat momenteel niets op mijn verlanglijstje, er komt vast ooit wel een dikke release die ik perse moet hebben, daarom volg ik ook een shitload aan Facebook-pagina’s en is mijn timeline filled with new releases.

Wie zou er volgens jou nog wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Iedereen die nog nooit een paartje Nike Air Max 1’s heeft gehad, KOOP ZE EN ERVAAR HOE GODDELIJK ZE LOPEN!

Wat was je eerste gedachte toen je werd benaderd voor Sneakers & Stories?
Leuk initiatief, iedereen heeft een verhaal bij één van zijn/haar paartje sneakers, ik ben benieuwd wat alle andere deelnemers te vertellen hebben.