Shame

Wat is je naam?
Shamé Keesman

Hoe oud je ben je?
Ik ben 23 jaar

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
I make shoe contact before eye contact. Sneakers vertellen veel over een persoon. Ze geven je outfit net dat extraatje. Ze inspireren. 

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
Mijn Air Jordan retro 3 white/cement. Dit waren mijn eerste echte sneakers waar ik echt best wel wat moeite voor heb moeten doen.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
Dat is nu ongeveer 3 jaar geleden

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?

Ik weet nog goed toen ik in Haarlem woonde en ik op een avond naar sneakers op het internet aan het zoeken was. Ik was helemaal verliefd op deze jordans. ik wou ze zou graag maar ze waren overal uitverkocht en ze waren nergens meer verkrijgbaar. Vet shit dacht ik, dit heb ik weer. Maar ik gaf niet op. Ik bleef elke dag zoeken en zoeken en uiteindelijk op een dag had ik ze gevonden! Ik had echt geluk! Ze waren nog in Amsterdam! En mijn maat! Nog 1! Dus ik heb diezelfde dag nog als een gek de trein gepakt naar Amsterdam, toen op mn fietsje de Amsterdamse grachten door on my way to mijn Jordans! Ik was echt zo gelukkig toen ik ze eindelijk had!

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
Er zijn zo ongelofelijk veel toffe soorten sneakers. Vaak is er gewoon TE veel keuze op het zelfde moment en TE weinig geld op dat moment hahah. De“Air Jordan 11 Low Bred” zou ik echt wel willen hebben. Ik heb tot nu toe steeds de pech dat ze keer op keer meteen op de release datum zijn uitverkocht.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Iedereen die door al deze verhalen van Sneakers & Stories geïnspireerd wordt.

Wat was je eerste gedachte toen je werd benadert voor Sneakers & Stories?
Mijn eerste gedachte was; Wat een super leuk idee! Hoe leuk is het om een verhaal achter een sneaker te horen. De meest gekke verhalen kunnen dat zijn! En dit in combinatie met de leegstand in Leeuwarden. Ik zeg: Win Win situatie.