Wesley

Wat is je naam?
Wesley Hoekwater

Hoe oud je ben je?
29 jaar

Wat vind jij zo tof aan sneakers?
Sneakers zijn voor mij zowel een hobby als een vergaande interesse. De geschiedenis van een sneaker en het verhaal achter een ontwerp boeit mij enorm. Daarnaast geeft de jacht op een exclusief paar ook een enorme kick!

Met welk paar sneakers heb je echt een ‘band’?
Mijn Jordan 4 bred’s.

Wanneer heb je dit paar sneakers gekocht?
Tijdens de release in november 2012.

Waarom heb jij zo’n speciale band met dit paar?
De Jordan 4 Bred’s zijn de eerste paar Jordans die ik tijdens de hype heb gekocht. Maanden later kwam ik erachter dat ik ook een paar rockte toen ik zes jaar oud was. Deze kreeg ik destijds van mijn oom uit Amerika. Dit verhaal is typerend voor wat ik met sneakers heb, Nike en Jordan in het speciaal. Van kleins af aan moesten het altijd al Air Max of Jordan zijn. Van de Classic BW’s en de Triax’s op de basisschool tot de Air Max 1’s die ik dagelijks op kantoor draag. Mijn paar Jordan 4’s herinneren mij er altijd aan hoe ver dit terug gaat.

Welke sneakers zou jij nog wel eens willen hebben?
De Nike Air Max 1 ‘Patriot’. Perfecte colorway voor een Air Max 1. De stars and stripes in combinatie met de naam Patriot maken het af.

Wie zou er volgens jou wel eens nieuwe sneakers mogen kopen?
Máxima. Omdat het haar hoogstwaarschijnlijk tof staat en omdat het laat zien dat iedereen sneakers kan dragen. Zelfs iemand van het Koninklijk Huis.

Wat was je eerste gedachte toen je werd benaderd voor Sneakers & Stories?
Eindelijk eens meer aandacht voor het verhaal achter sneakers en eindelijk eens meer aandacht voor sneakers in het algemeen hier in het hoge noorden.